marți, 6 septembrie 2011

Atacul Orientarilor





Totul a inceput la o bere in Ohaba impreuna cu Balan si Cornel ne gandeam la tabara de vara de anul acesta, nu aveam nici o idee pana cand Balan arunca ideea: o tabara mobila in orientali, 10 zile sa traversam orientali, suna nebuneste dar suntem "plecati de acasa " demult asa ca imediat incepem sa facem planuri, sa ne gandim la corturi si la oameni pe care ne-am putea baza. Data de plecare luni 22.08 seara, nu mai ramane decat sa strangem oameni si sa facem cumparaturile.
Cu o saptamana inainte ne intalnim facem meniul taberei, stabilim tot ce e de stabilit timp prea mult nu e urmeaza 4 zile in Persani departe de semnal telefonic.
Prospat intors din Persani merg luni la cumparaturi si impreuna cu George si Balan mergem la mine, el imaprte mancare la 11(Balan,Cornel, George, Anda, Claudia, Sofia, Cezar, Bogdan, Gabi, Tata Victor , eu si bineinteles cainele aventurier Jacko:D) eu am alta treaba tre sa ma pregatesc pentru 10 zile departe de civilizatie:D.
Timpul trece pe neslimtite si ne trezim in gara, acolo practic incepe adevarata poveste.
Urcam in tren, ne intalnim cu fetele, ne facem comozi, din vorba in vorba constatam ca am uitat un cort de 4 persoane acasa:)) incepem sa sunam la Sfantul la prietenul Postoaca dar nu reusim sa vorbim cu el abia dupa ce trece trenul de "Tutii Gheorghe" asta e ne inghesuim noi cumva:)). Pana la urma adormim cu toti, aventura e pe cale sa inceapa:D
Inca zambeam, inca nu stiam ca am uitat cortul:


Ajungem in Romuli in jurul orei 5 si o luam la pas spre Muntii Rodnei ne dam seama ca nu mergem in directia buna si ne intoarcem cale de vreo 2 km. Improvizam un tocator nu de alta dar il uitasem si pe ala acasa si incepem ATACUL ORIENTARILOR.
Ne oprim mancam, mergem destul de incet fapt care duce la nerespectarea programului, campam undeva sub Vf. Pietrosul (alt.2303). Intindem cele 2 corturi punem si prelata pana la urma am incaput toti cumva:D.
In Romuli inainte de a proni la drum:

Si-am pornit la drum:

Prima pauza de masa:


Undeva sub Vf.Pietrosul:

Instalarea taberei:
Pregatirea mancarii:


Somnul la prelata::D:D:D
A doua zi am avut un super noroc in ciuda faptului ca soarele ne-a prajit pe toti, nu ne-a plouat in ciuda faptului ca am mers pe creasta si ploua si in stanga si in dreapta noastra, am mers de unde campasem in prima seara pana la Lacul Lala Mare, acolo am campat.
Maistrii bucatarii:
Si-am tot mers ... si-am tot mers..
Pana am ajuns la afine:

Privind spre departare ....acolo tre sa ajungem noi
Scurt popas pentru poze:


Si-am ajuns: Vf Ineu - multe injuraturi mi-am auzit pt ca am urcat pe varf dar au meritat toate:

A treia zi a insemnat si iesirea din Muntii Rodnei si intrarea in Muntii Suhard, trecerea prin pasul Rotunda o sa ramana intiparita mult timp in amintirile noastre, inainte sa ajungem acolo ne gandeam ca o sa gasim un popas turistic unde o sa putem manca ciorba sau papanasi dar nu am gasit decat o casa a unor oameni asa ca in loc de papanasi am mancat o paine pe care niste oameni o lasasera acolo pe jos cel mai probabil pentru caini, buna si aia, mancam si o supa si plecam spre Vf.Faraoane, pe drum ne prinde si ploaia care ne incetineste putin, reusim sa ajungem undeva langa o stana de la care am luat apa de am facut mancare si ne bagam la somn, a doua zi e mult de mers.
O noua zi:





Privind spre lacul Lala:

Masa in Pasul Rotunda:nu cred ca o sa o uit prea curand:D
Ne-au prins "ciclopi".. ne ferim de ploaie folosind prelata:
Intr-un final reusim sa ne bagam la somn:

A patra zi a insemnat si despartirea de 4 dintre aventurieri, ne trezim un pic mai repede si pornim spre Dorna Candrienilor, loc de aprovizionare si totodata primul loc de retragere. Ajungem acolo dupa vreo 6 ore de mers, fetele impreuna cu Cezar renunta, ceilalti 7 pornim la drum nu e timp de zabovit azi atacam Calimani planul e sa ajungem cel putin pana in 12 Apostoli. Mergem destul de tare spre Poiana Negri, unde ne prinde ploaia din urma asa ca intram la o terasa sa stam putin pana trece, odata trecuta pornim din nou la drum nu mergem mult si norocul e cu noi asa ca prindem un stop pana aproape de schit. Ajunsi la schit mancam probabil cea mai buna mancare a taberei, gatita de calugari de acolo si pornim spre 12 Apostoli, daca seara trecuta nu ne-am incadrat in seara asta o sa depasim planul initial, o sa dormim undeva prin Gura Haitii. Ajungem deasupra  Gurei Haitii in jurul orei 22 gasim o casa parasita si ne bagam la somn in ea.
Sublim:
Ultima poza in formula de 11:Dorna Candrieni:
Berea din Poiana Negri:


Drumul spre 12 Apostoli:



Schitul 12 apostoli:

Multumim calugarilor pentru masa calda pe care ne-au oferit-o:
Zona 12 apostoli:
Panouri informative in zona 12 apostoli:


A cincea zi a insemnat si prima boschetareala a taberei, daca partea Calimanilor cu 12 Apostoli este foarte amenajata cealalta parte nu este deloc. Poteca spre Calimanul Cerbului incepe undeva prin curtile localnicilor si se pierde in padure pe un drum care duce la o exploatare forestiera. Punem busola si ii dam pe directie, mergem vreo 3-4 ore numai prin jnepeni, fiecare injura, blestema:)) si la un moment dat iesim in platoul de sus tinem marcajul de cresta care e o dunga rosie obosita :)) abia o vezi pe copaci sau pe ce e, nu-i nimic am facut un scurt antrenament pentru Bistritei, ajungem in Batca Stejii, intrebam la o stana pe unde ar fi, ciobanul ne explica bine , noi ne gandim sa tinem marcajul in continuare si iesim la o intersectie de drumuri unde nimeni numai stia unde suntem:)), avem noroc cu un sofer de camion care se explica unde suntem, noi ne uitam pe harta tot nu intelegem unde suntem:)) ne gandim ca am venit pe marcaj ce naiba, pana la urma tragem concluzia ca si cei care au marcat s-au pierdut cand au marcat:)) si ne intoarcem in Batca Stejii.
Casa noastra:




Micul dejun:


Pe drumul cu pricina:

O scurta pauza:
Vf. Calimanul cu Izvor doar in denumire cu Izvor:))

A sasea zi Muntii Bistritei:D toata tabara ne-am gandit  ca o sa ajungem aici:). Dimineata ne mai despartim de 3 oameni: Gabi, Bogdan si Tata Victor care au coborat direct in Bilbor si de aici spre casa. Azi atacam Muntii Bistritei, intrebam la stana de Vf.Magura si incepem urcarea spre el prin boscheti si defrisari bine ca numai sunt jnepeni:D. Tot mergem si dupa cateva ore bune de mers gasim o banda rosie:D, ne continuam drumul si la un moment dat iesim pe o culme de unde coboram intr-un drumul forestier langa o apa ne oprim mancam o supa, si Cornel ajunge la concluzia ca nu-i mai trebuie Bistritei:)) noi nici atat numai vroiam:) votam sa coboram in Bilbor, oricum nu ajungeam pana in Casa Darda, poate daca nu era boschetareala. Coboram in Bilbor bem 1-2 beri mancam pepene inghetata si o luam la pas spre Corbu. Dormim undeva la un canton parasit si bantuit tot odata.
Pregatirea mesei de dimineatza:
Somnul la cotet:))
Ultima poza de grup:
Si-am pornit la drum:



Cam asa arata potecile prin Bistritei:
Pe forestier spre Bilbor:
Zona este superba:


Opririle zilei::D




Pe trecerea de pietoni:
O cantarea : sa mai ridicam moralul:


Pregatirea mesei de seara:

A saptea zi am mers de unde am dormit pana in Hagota aproape 50km asfalt si forestier eu cu George am avut noroc de un stop vreo 10 km dar tot am mers mult. Din Hagota am mers tot pe forestier spre Masivul Giurgeu,pana intr-o sa a carui denumire in limba maghiara nu am retinut-o. Aici ne-au vizitat 2 lucratori de la ocolul silvic din zona care habar nu aveau pe unde erau:)) in schimb undeva pe la ora 22 au urcat impreuna cu 2 utilaje de defrisat.
Spre Corbu:
Prima oprie in Tulches:


Dupa 40 km ...


O luam din nou la drum....


Spre saua cu pricina...

Unde innoptam:)


A opta zi a fost una de relaxare , am coborat spre Lacul Rosu unde am mancat o ciorba, nici aici nu aveau papanasi:(( si am atacat Masivul Hasmas prin poiana Alba pe drum am avut parte si de o intalnire cu ursul dar totul a iesit bine. Am ajuns in poiana Alba in jurul orei 15 bucurosi ca a luat sfarsit Atacul Orientarilor, am mancat cam tot ce mai aveam la noi si am cumparat lapte si cas de la o stana pentru al manca cu mamaliga, seara am facut povestea taberei si am adormit in refugiul de acolo.
Chestiile astea ne-au tulburat noua somnul:

O noua zi:



Masurand urmele:
Daca nu au fost papanasi e buna si o ciorba:
Lacul Rosu:
Spre Poiana Alba- ultima urcare semnificativa a taberei:
Totul s-a terminat am ajuns la refugiu:

A noua zi a fost ziua in care ne intorceam acasa, ne-am trezit destul de repede am urcat spre cabana Piatra Singuratica(de fapt asta era si targetul nostru : sa ne intalnim cu cabanierul de acolo) George a urcat si pana in varf si dupa aia incet, incet am coborat spre Balan am baut o bere acolo si am luat un stop spre Izvorul Oltului de unde am luat trenul spre Brasov. Ajunsi in Brasov am trecut pe la Horatiu, dupa care am fost la sedinta , dupa aia am plecat spre casa.
Concluzii:
MULTUMIM HORATIU!!!
HORATIU!!!
pentru tot sprijinul acordat ne-ar fi fost mult mai greu fara.
Muntii nostri sunt foarte frumosi probabil ca o sa mai tot fac ture deastea.
Am avut parte de odihna phisica care in opinia mea e mult mai importanta decat cea fizica.
Numai pot scrie nimic sunt cu gandul la papanasiul pe care il voi manca.

4 comentarii:

  1. 10 zile in salbaticie, grozava experienta, bravo voua. Asa da concediu.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar a fost o experienta faina:D multumim:)

    RăspundețiȘtergere
  3. super faina tabara...imi pare rau ca nu am putut veni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa ture as face si eu!!! in fiecare zi era cate o bere in meniu!!! :) Bravo grase esti tare!!!

    RăspundețiȘtergere

Iarna

 Iarna astronomica s a incheiat a fost plina de timp petrecut in natura .. Echipa Garajul Linia Tura Compania Aproape Dimineata Echipa Masea...